نشست علمی "افغانستان در مسیر صلح؛ فرصت‌ها و چالش‌ها" در هرات برگزار شد

رئیس حج و اوقاف ولایت هرات سه عامل را در جنگ کنونی کشور دخیل دانسته تاکید می‌کند که دخالت استخبارات کشورهای همسایه، رقابت دول قدرتمند خصوصا آمریکا و روسیه و رقابت‌های درونی میان سران ی باعث شده است تا آتش جنگ در افغانستان همواره شعله‌ور باشد.

روز شنبه (۱۸ حوت) نشست علمی تحت عنوان "افغانستان در مسیر صلح؛ فرصت‌ها و چالش‌ها" از سوی مرکز مطالعات اجتماعی و ی افغانستان و انجمن اجتماعی روشن‌فکران با حضور عده‌ای از مسئولان محلی، نخبگان علمی، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شماری از اهل علم و فرهنگ هرات در سالون کنفرانس‌های ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات برگزار گردید.

در پنل این نشست، مولانا شیرزادی رئیس حج و اوقاف، انسیه سروری رئیس امور ن، دکتر سید محمد مهدی افضلی استاد حوزه و دانشگاه، انجینیر علی احمد عثمانی وزیر پیشین آب و برق و چند تن از اساتید دانشگاه حضور داشتند.

به گزارش  پایگاه خبری شریعت نیوز  به نقل از آوا ، مولانا سید محمد شیرزادی رئیس ارشاد حج و اوقاف ولایت هرات در این نشست طی سخنانی بر اهمیت صلح تاکید کرد و گفت: همانطور که یک انسان به آکسیجن نیازمند است، یک جامعه به صلح و امنیت نیاز دارد و جامعه در نبود صلح، از تمام ابعاد علیل خواهد بود.

وی افزود: یقینا قبل از دست یافتن به صلح باید پیش‌زمینه‌ها و مقدمات آن فراهم گردد و برای اینکه به صحنه عملی حاکمیت صلح در جامعه خویش برسیم باید افکار مردم را به سوی صلح سوق بدهیم و عوامل جنگ در جامعه را شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآئیم.

رئیس حج و اوقاف ولایت هرات سه عامل را در جنگ کنونی دخیل دانست و بیان کرد: دخالت استخبارات کشورهای همسایه، رقابت دول قدرتمند خصوصا آمریکا و روسیه و رقابت‌های درونی میان سران ی باعث شده است تا آتش جنگ همواره شعله‌ور باشد.

در ادامه‌ی این نشست، عبدالرازق قاری‌زاده رئیس انجمن اجتماعی روشن‌فکران هدف از برگزاری این نشست را تحلیل و بررسی مسایل پیرامون صلح خوانده افزود: از آنجایی که در حال حاضر بحث صلح یکی از مباحث مهم در کشور است، بر آن شدیم تا با دایر نمودن یک نشست علمی، فرصت‌ها و چالش‌های روند صلح را به بررسی بگیریم تا برآیند آن بتواند ما را برای رسیدن به صلح کمک نماید.

همچنان، دکتر سیدمحمدمهدی افضلی استاد حوزه و دانشگاه در این نشست علمی در رابطه با دست‌آوردهای دوران پساطالبان صحبت نموده اظهار داشت: اکنون که زمزمه صلح در کشور و خارج از کشور شنیده می‌شود، بحث دست‌آورد‌های پساطالبان در مذاکرات صلح از دغدغه‌های اصلی مردم می‌باشد.

وی در رابطه با زیرساخت‌های ارزش‌ها و دست‌آوردهای این دوره، رویش‌هایی که بر بنیاد این ریشه‌ها به بار آمده و اینکه چطور می‌شود از این دست‌آورد‌ها صیانت کرد، خاطرنشان ساخت: در قانون اساسی ما جلوه‌هایی از آزادی و عدالت مشاهده می‌گردد از آن جمله می‌توان از آزادی عقیده، آزادی اندیشه، احترام به مذاهب فقهی، اقلیت‌های دینی، آزادی تاسیس احزاب، آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها، آزادی تظاهرات و حق تعیین سرنوشت است که در این قانون مطرح شده است.

دکتر افضلی همچنان علاوه کرد: رویش‌هایی مانند تاسیس رسانه‌های مستقل، دانشگاه‌های خصوصی، احزاب ی و حرکت در مسیر ملت‌سازی از دیگر دست‌آورد‌های این آزادی می‌باشد.

از سوی دیگر انسیه سروری رئیس امور ن، در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: حق ن بدون هیچ شبهه‌ای در هیچ جامعه‌ای به اندازه‌ی دین اسلام رعایت نگردیده است.

وی افزود: اما در خصوص نقش ن در فضای پساصلح طبق گفته طالبان که ادعا دارند پس از صلح با ن طبق قانون اسلام رفتار خواهد شد، باید گفت که کدام اسلام؟ همان اسلام اصیل که تمام حقوق و مزایا را برای بانوان در نظر گرفته است و یا برداشت افراط‌گرایانه و متحجرانه از اسلام که در دوران طالبان وجود داشت.

گفتنی است که در اخیر این نشست به سوالات اشتراک‌کنندگان نیز پاسخ داده شد.

انتهای پیام /م 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها